Het slechtwerkende PRIS blijft automobilisten nog een jaartje langer het bos in sturen. Of in elk geval niet via de snelste route naar een vrije parkeerplek. (Archieffoto: Chris de Waard).

Wethouder De Wit over de collegebesluiten van deze week

Automobilisten moeten nog wat meer geduld hebben voor een goedwerkend ParkeerRouteInformatieSysteem ze snel en foutloos naar een vrije parkeerplek in het centrum leidt. De gemeenteraad vraagt al langer om een plan van aanpak om het systeem – waar al vele jaren problemen mee zijn – te verbeteren. Het college heeft nu echter besloten dat plan niet dit jaar, maar pas in 2015 te maken. Dat sluit beter aan op de nieuw te openen parkeergarages op de Lammermarkt en de Garenmarkt.

Audiofragment: Wethouder De Wit licht een aantal besluiten toe die het college deze week nam. Onder meer over onderwijshuisvesting, PRIS, Hotel Rapenburg en het nieuwe pand van Juwelier Van Gerner aan de Breestraat.

Verder komt het college terug op een eerder besluit om de koopovereenkomst te ontbinden met Hillgate Hotel Rapenburg BV. De ontwikkelaar van het luxe vijfsterren hotel aan het Rapenburg 48 diende de plannen veel te laat in. Bovendien bleken ze niet aan te sluiten bij de verleende vergunning. Het bedrijf krijgt nu een nieuwe kans.

Leiden hotelrapenburg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×