Leo van der Zon spelt oud-omroepmedewerker Co Snel een lintje op bij de pensionering van de radiomaker in 2011. (Archieffoto: Bart Kool).

Leo van der Zon treedt af als wethouder

VVD-wethouder Leo van der Zon van de gemeente Teylingen heeft zijn functie met onmiddelijke ingang neergelegd. Sinds april was Van der Zon wethouder Ruimte, Sport en Economie. Hij heeft aangegeven dat hij in deze korte periode van de nieuwe fractie onvoldoende steun heeft ervaren. Fractievoorzitter Marlies Volten stelt dat de fractie het besluit betreurt, maar respecteert: “Hij heeft het de afgelopen 8 jaar uitstekend gedaan”. De fractie en het bestuur van de VVD Teylingen zullen zo snel mogelijk een opvolger voordragen.

Van der Zon begon zijn politieke carrière als raadslid in de toenmalige gemeente Voorhout. Vanaf 2006 is hij wethouder voor de VVD in Teylingen. De VVD laat in een verklaring weten Van der Zon te danken voor de bewezen diensten. “Met name in zijn periode als wethouder waarin hij zich heeft ingezet voor het op orde houden van de gemeentelijke financiën en grootschalige projecten zoals het realiseren van Station Sassenheim.” 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×