Kunstenaar Willem van Scheijndel in Cultuur071

Studiogast is kunstschilder Willem van Scheijndel. Geboren in Naaldwijk en sinds 1978 Leidenaar. Zijn werk en dat van beeldhouwer Marti de Greef is de komende maanden op twee plaatsen in Leiden te zien. Zowel op Pieterskerkgracht 11, in zijn atelier en in zijn Egyptische tuin als bij galerie Van der Vlist aan de Nieuwe Rijn. Zijn carrière kreeg een flinke oppepper toen hij in de jaren tachtig van de vorige eeuw in de Taffeh-zaal in het Rijksmuseum van Oudheden mocht exposeren. Zijn werk heeft internationale allure en heeft zelfs in het Louvre gehangen.

Audiofragment: Luister de hele uitzending terug via deze link.

Hans van der Maas vertelt over zijn nieuwste project Jong Quite Quiet (www.jongquitequiet.nl/). Zes singer-songwriters, jonger dan 21 jaar, krijgen een half jaar lang optredens, feedback en coaching. De winnaar van de cyclus krijgt een prijs van BPlusC om hem of haar nog een stapje hoger te helpen. De inschrijving loopt tot 1 juli! De eerste avond is op 18 september in het Volkshuis.

Ook in de studio is Annemarieke Willemsen, verantwoordelijk voor de expositie en het gelijknamige boek ‘Gouden Middeleeuwen’ in het Rijksmuseum van Oudheden tot 26 oktober 2014. Ze vertelt over de periode van 400 – 700 na Christus die ten onrechte de ‘Dark Ages’ wordt genoemd. Het was zelfs een welvarende tijd en de bewoners van wat nu Nederland heet, hadden het goed. Kijk op www.rmo.nl/tentoonstellingen/gouden-middeleeuwen.

Tijdens de uitzending horen we mooie verhalen bij de muziekkeuze van Willem van Scheijndel. En we horen ook met hoeveel plezier en passie Willem aan het werk is en welke plannen hij voor de toekomst heeft.

Tips:

Tot 22/6 nog te zien ‘Nensha’ en ‘Sekimori Ishi Modern’ in het SieboldHuis . Op 21 juni wordt de midzomernacht gevierd, zowel in de Hortus (toegang  €7,50) als in de Meelfabriek met de Stadzomernachtdroom ( www.stadslableiden.nl). En op 10/7 afsluiting van het seizoen van Domino in Scheltema: www.scheltemaleiden.nl/cultuuragenda/dominos-index-xviii/

Peter Visser (@muziekgezien): vanmiddag bij Plato een instore optreden, dit weekend Voorschoten Jazz Culinair, op woensdag een nieuwe unplugged in de Twee Spieghels en Melissa Oliveira vrijdag in theater Ins Blau. Zie www.muziekgezien.blogspot.nl 

Filmtip van Govert de Kok is ‘Joe’ van regisseur David Gordon Green. Volgens Govert een duistere film die lang in je hoofd blijft hangen, mede dankzij de acteerprestaties van Nicolas Cage.

Luister volgende week weer naar Cultuur071 bij Sleutelstad op 93.7 FM / 102.4 via de kabel. Dan is filmer Jan Stap onze studiogast.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×