De cortenstalen gevel aan de Lange Scheistraat geeft het complex een industriële uitstraling. (Foto: Gebr. de Nobel).

(Af)bouw poppodium Gebr. de Nobel vordert gestaag

Het pand is wind- en waterdicht, de restauratie van de monumentale gevel aan de kant van de Marktsteeg is begonnen en in de Lange Scheistraat zijn de ‘cortenstalen’ gevelplaten aangebracht. Nog deze zomer komen er zonnepanelen op het dak en worden op het dak van de Marktsteeg de oude dakpannen teruggelegd. Na de zomer – medio oktober – vindt de overdracht van het poppodium aan exploitant Gebr. de Nobel plaats en in december is de officiĆ«le opening. 

De realisatie van de opvolger van het LVC lijkt dan ook soepeltjes te verlopen. Dat klopt ook, zo blijkt uit een voortgangsbrief die cultuurwethouder Strijk naar de gemeenteraad heeft gestuurd: “Op basis van de huidige stand van zaken is het de verwachting dat het muziekcentrum binnen de door de gemeenteraad gestelde kredietruimte gerealiseerd kan worden”.

Die kredietruimte is dan ook fors. In december 2011 stemden negen van de tien partijen in met de uitgave van 12,5 miljoen euro. Alleen de ChristenUnie – tegenstander van het eerste uur – stemde toen tegen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×