Met 90 boten gingen de roeiers van Die Leythe zaterdag de stad in. (Foto's: PR).

Allebotentocht jubilerend Die Leythe trekt veel bekijks

De burgerroeivereniging Die Leythe viert dit jaar het 100-jarig jubileum. De 600 leden tellende vereniging werd opgericht op 13 februari 1914 en viert dat tot eind van het jaar met allerlei activiteiten. Dit weekeinde kon de hele stad meegenieten toen de roeiers met hun ‘allebotentocht’ het centrum introkken. Met 90 boten en 200 roeiers en stuurlieden was dat een behoorlijke happening op het Leidse water.

boek.png

Op de hoek van de Stille Mare en de Stille Rijn overhandigden de roeiers het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘Die Leythe 1914 – 2014: van wherry tot olympisch goud‘ aan sportwethouder Frank de Wit.

Op 13 september is er een roeidag met reünie voor leden, oud-leden en introducees.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×