Ook bij de manifestatie om een verblijfsvergunning te bepleiten voor Mauro gingen in 2011 veel mensen de straat op in Den Haag. Daaronder ook toen een flinke delegatie uit Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Manifestatie voor Eerlijk Kinderpardon

Op het Plein in Den Haag vindt aanstaande woensdag 25 juni een manifestatie plaats voor het Eerlijk Kinderpardon. Een van de organisatoren is het in Leiden gevestigde Defence for Children, dat zich inzet voor kinderrechten in Nederland en daarbuiten. 

Er vallen naar schatting 600 kinderen buiten het kinderpardon. Die zouden Nederland moeten verlaten. Defence for Children heeft samen met Stichting INLIA, Stichting LOS, VluchtelingenWerk Nederland en Kerk in Actie begin mei een campagne opgezet voor deze kinderen. Meer dan 34.000 mensen hebben inmiddels de petitie ondertekend.

Daarnaast hebben 312 burgemeesters, waaronder Henri Lenferink, een verzoek gestuurd aan staatssecretaris Teeven om een passende oplossing te zoeken voor de ontwortelde kinderen in hun gemeentes.

“De massale steun die we uit alle hoeken van de samenleving hebben mogen ervaren de afgelopen maanden, bewijst dat er groot maatschappelijk draagvlak is om deze kinderen een toekomst in Nederland te gunnen”, zegt Aloys van Rest, directeur van Defence for Children.

De kinderen zullen woensdag strijden om de WK-Kinderpardonvoetbal Cup. Caberetiers Erik van Muiswinkel en Vincent Bijlo komen allebei hun steun betuigen tijdens de manifestatie.

Lees meer over de campagne Eerlijk Kinderpardon en bekijk de petitie op www.eerlijkkinderpardon.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×