Volgende week wordt fractievoorzitter Pieter Kos in Den Helder geïnstalleerd als wethouder. Stéphanie Bakker, bij de verkiezingen nog de nummer 2 op de Leidse GroenLinks-lijst, keert na het zomerreces niet terug in de Leidse raad. (Archieffoto: Vincent Frequin).

Ook Bakker verlaat Leidse GroenLinks-fractie

GroenLinks Leiden verliest de nummers 1 en 2 en daarmee de helft van de zittende fractie. Drie maanden na de gemeenteraadsverkiezingen vertrekt fractievoorzitter Pieter Kos naar zijn geboorteplaats om daar wethouder te worden namens de Stadspartij Den Helder. Stéphanie Bakker leek even de gedoodverfde kandidaat om de fractie te gaan leiden, maar dat pakt toch anders uit. Ook Bakker verlaat de Leidse gemeenteraad namelijk. Na de zomervakantie gaat ze fulltime aan de slag bij het Stedelijk Gymnasium in Leiden en kan dat dan niet meer combineren met het raadswerk.

Audiofragment: Stéphanie Bakker volgt Pieter Kos niet op als fractievoorzitter. Ze verlaat zelf ook de Leidse gemeentepolitiek.

Met het vertrek van Kos en Bakker komen duoraadslid Jos Olsthoorn en oud-raadslid Yvonne van Delft in de fractie. Samen met Walter van Peijpe en Ashley North vormen ze dan vanaf september de GroenLinks fractie. Van Delft en Van Peijpe zouden allebei in de race zijn voor het fractievoorzitterschap.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×