In- en uitchecken is iets anders dan de poortjes sluiten, zo verzekert de gemeente Leiden naar aanleiding van geruchten dat de ov-poortjes op Leiden Centraal binnenkort dan toch echt gesloten worden. (Foto: Chris de Waard).

Poortjes Leiden Centraal blijven voorlopig open

De OV-poortjes op Leiden Centraal blijven voorlopig open staan. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente. De NS maakt in de treinen en op de stations reclame voor het feit dat per 9 juli aanstaande alle reizigers moeten in- en uitchecken. Dat betekent echt niet dat de poortjes ook dicht gaan.

De NS wil die poortjes wel graag sluiten, maar heeft met de gemeente afgesproken daarmee in elk geval te wachten zolang een onderzoek loopt naar een tunnel annex fietsenstalling onder het station. Mocht zo’n tunnel er komen, dan gaan de poortjes weliswaar dicht, maar kunnen niet-reizigers gratis en zonder ov-chipkaart onder het station door lopen van de stads- naar de zeezijde.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×