De Oostvlietpolder zoals de ondernemers hem graag zouden zien. Een bedrijvenpark zoals ooit ook de gemeente Leiden wilde. (Archieffoto: VVO).

Bedrijfsleven vecht groene Oostvlietpolder aan bij Raad van State

De ondernemers uit de Leidse regio, verenigd in het Platform Bedrijfsleven Rijnland, vechten de groene bestemming voor de Oostvlietpolder aan bij de Raad van State. Volgens voorzitter Frank Ponsioen gaat het groene bestemmingsplan waartoe de Leidse gemeenteraad heeft besloten comleet voorbij aan de behoeftes van het bedrijfsleven: “Geef het bedrijfsleven de ruimte om werkgelegenheid te scheppen. Juist in deze economisch moeilijke tijden is een overheid nodig die heldere lijnen uitzet en niet zwalkt”.

De Oostvlietpolder is volgens het gezamenlijke bedrijfsleven nog altijd de meest gunstige locatie voor een nieuw bedrijventerrein. Het tekort van 69 hectare in de regio manifesteert zich vooral op de as Leiden-Katwijk. Het door de provincie en de regio aangedragen alternatief in Kaag en Braassem is alleen in dat opzicht al niet vergelijkbaar. Zo staat te lezen in een gezamenlijke verklaring.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×