Wethouder Pieter van Woensel opende de Kooitunnel een paar jaar geleden door er als eerste - in een sportwagen - door heen te rijden. Nu blijkt dat de tunnel instort als het zandlichaam er tegenaan wordt gelegd om de Kooilaan aan te sluiten op de Willem de Zwijgerlaan. (Afbeelding: Promotievideo gemeente Leiden).

Opnieuw miljoenentegenvaller voor gemeente: Kooiplein fors duurder

De aansluiting van de Kooilaan op de Willem de Zwijgerlaan valt miljoenen euro’s duurder uit dan de gemeente had begroot. De aansluiting kan niet zomaar tegen de overkluizing van de Willem de Zwijgerlaan worden aangelegd. Die is daarvoor niet sterk genoeg en zou in kunnen storten. De oplossing is het toepassen van veel duurdere ophogingsmaterialen. Dat gaat de gemeente 2,3 mijloen meer kosten.

Audiofragment: Wethouder Laudy over de extra miljoenen die nodig zijn bij het Kooiplein en omgeving.

Daar blijft het niet bij. Door opgelopen vertragingen bij de herontwikkeling van het Kooiplein en omgeving tot het ‘Plein van Leiden’ en veranderde marktomstandigheden, is er nog een extra tekort ontstaan van 2,8 miljoen. In totaal vallen de kosten voor het Kooiplein daardoor 5,1 miljoen euro hoger uit.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×