Miljoenen extra voor openbaar vervoer Leidse regio

Het openbaar vervoer in de Leidse regio heeft een meevaller van 9,5 miljoen euro. De provincie gaat dit bedrag extra investeren in betere aansluitingen van bussen en meer informatie aan reizigers. Dat is de uitkomst van een debat in de Provinciale Staten. Zo meldt Omroep West.

De PvdA heeft de miljoenen euro’s bij elkaar gekregen door het provinciebestuur te herinneren aan een oude afspraak die niet was nagekomen. Zuid-Holland had eerder toegezegd dat eventuele meevallers bij grote verkeersprojecten naar het hoogwaardig openbaar vervoer in Rijnland zouden gaan.

Er bleef inderdaad 9,5 miljoen over, maar dat geld dreigde in de reserve te verdwijnen. De PvdA stak daar woensdag een stokje voor, met steun van alle partijen. Het hoogwaardig openbaar vervoer rond Leiden bestaat onder meer uit een betere treinverbinding met Utrecht en snelle bussen naar Zoetermeer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×