Links de Korevaarstraat tussen het nieuwe plein bij 't Gangetje en de Garenmarkt. Na Leidens Ontzet begint de herinrichting. 't Gangetje wordt een terrassenplein, de fietsen verdwijnen daar. Die kunnen gratis in de ondergrondse stallingen en op zaterdagen ook op een stuk Steenschuur (links onder op de afbeelding) dat daarvoor speciaal wordt afgesloten.

Parkeerplaatsen verdwijnen van Korevaarstraat

Lange tijd was het onbespreekbaar in de Leidse politiek: het opheffen van parkeerplaatsen. Het vorige college zette in op 1000 extra plaatsen in twee ondergrondse parkeergarages en de huidige coalitie gaat daarmee door. Wel zijn de scherpe randjes er een beetje vanaf nu de contracten zijn gesloten voor de bouw van die garages.

Waar met name de VVD het opheffen van parkeerplekken op straat de afgelopen jaren blokkeerde, verdwijnen al dit najaar alle parkeerplekken op de Korevaarstaat. Althans op het deel tussen de Breestraat en de Garenmarkt. In het midden van de weg komt een rij bomen. Links en rechts daarvan blijven de lijnbussen rijden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×