Leidse wielrenners rijden Marmotte: krachttoer voor goede doel

De Leidse Heren Wielren Club ‘De Wielrennert‘ gaat aanstaande zaterdag met 18 man een loodzware rit fietsen voor het goede doel. Onder de wielrenners de Leidse sportwethouder Frank de Wit. De Leidenaren gaan de Marmotte rijden. Een toertocht van 175 kilometer waarbij op één dag vier Alpenreuzen bedwongen moeten worden: De Glandon, de télegrapha, de Galibier en de Alpe d’Huez.

Audiofragment: Remco Korving is één van de wielrennerts die al een half jaar in training is om de Marmotte te volbrengen.

Met de enorme krachttoer steunen de Leidse wielrenners de Stichting Semmy. Deze stichting bekostigt onderzoek naar hersenstamkanker. De Leidenaren laten zich daarom sponsoren en hopen dat nog meer mensen willen bijdragen met een symbolisch bedrag van 17,50 euro. Tien cent voor elke kilometer die de heren gaan rijden.

De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Stichting Semmy. De rijders betalen al hun kosten zelf. Wie mee wil doen, kan een bijdrage overmaken op NL 61 INGB 0003123680 ten name van R. Korving onder vermelding van Marmotte 2014.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×