Bij de spoorwegovergang op de Kanaalweg voerde de politie een reconstructie uit met de auto van de 20-jarige bestuurder. Onder meer om vast te stellen met welke snelheid hij heeft gereden toen hij op de 16-jarige fietser botste.

Reconstructie dodelijk ongeval afgerond

Zaterdagavond heeft de politie op de Kanaalweg ter hoogte van de spoorwegovergang aanvullend onderzoek verricht in verband met het ongeval van zondagavond 15 juni waarbij een meisje uit Leiderdorp om het leven kwam. Het 16-jarige slachtoffer kwam die dag vanaf de Melchior Treublaan en reed met de fiets over de Kanaalweg toen zij op de kruising bij het verkeerslicht werd aangereden door een 20-jarige automobilist uit Leiden. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis waar zij aan haar verwondingen is bezweken.

De Verkeersongevallen Analyse (VOA) verrichtte direct onderzoek op de plaats van het ongeval. Zaterdag werd dat onderzoek vervolgd met ondermeer een reconstructie van het ongeval waarbij ook remproeven met het voertuig van de 20-jarige bestuurder werden verricht.

Eerder wilde de politie de Kanaalweg vanmorgen afsluiten voor het extra onderzoek. Dat was nu niet meer nodig.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×