Burgemeester Lenferink reikt Heldenpenning van de stad Leiden uit aan de 17-jarige Faissal Bouchan (l) en de 15-jarige Moussab Atya. (Foto's: Gemeente Leiden)

Heldenpenning voor Leidse jongens

Burgemeester Lenferink heeft vanmiddag de Heldenpenning van de stad Leiden uitgereikt aan de 17-jarige Faissal Bouchan en de 15-jarige Moussab Atya. Op dinsdagavond 10 juni wisten de jongens te voorkomen dat een vrouw zich van het leven zou beroven. Nabij Leiden Centraal zagen ze  haar op de spoorrails staan, ze aarzelden geen moment en besloten de vrouw van de rails te duwen. De beide jongens deden dit met gevaar voor eigen leven.

Tijdens de reddingsactie verzette de vrouw zich hevig, maar uiteindelijk lukte het om haar vlak voor een passerende trein van de rails te halen. De politie geeft aan dat als de twee niet hadden ingegrepen de afloop waarschijnlijk fataal was geweest.

De uitreiking van de Heldenpenning vond plaats in aanwezigheid van de betrokken agenten en enkele familieleden van de jongens. De Heldenpenning is voor dit soort heldendaden ingesteld en bestaat uit de legpenning van de gemeente Leiden in zilver. De laatste keer dat de penning werd uitgereikt was in mei 2012.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×