Het drijvend terras van restaurant Dok 2 met op de achtergrond de Paardenkastanjes (Foto: Dok 2)

Bomenbond Rijnland vraagt aandacht voor kastanjes Havenplein

De vereniging Bomenbond Rijnland heeft de gemeente in een handhavingsverzoek gevraagd aandacht te besteden aan de twee Paardenkastanjes op het Havenplein in Leiden. Een van de twee is er namelijk zeer slecht aan toe. De bomen kunnen nauwelijks water opnemen en ook krijgen de wortels bijna geen lucht.

Dit zou volgens de vereniging te maken hebben met het afdichten van de boomspiegels met beton. Beide bomen staan op de Groene Kaart, die behoort bij de bomenverordening. Het is verboden om bomen die op deze kaart staan te beschadigen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×