De presentatie in het Sieboldhuis van de Japanserie van de postzegelserie 'Grenzeloos Nederland. (Foto: PR)

Leienaar Von Siebold op postzegelreeks 'Grenzeloos Nederland'

De Leidse Japandeskundige Philipp Franz von Siebold staat afgebeeld op een nieuwe serie postzegels over Japan van de serie ‘Grenzeloos Nederland’. De serie behandelt ieder jaar een land waarmee Nederland een bijzonder band heeft opgebouwd. In het Japanmuseum ‘Sieboldhuis’ aan het Rapenburg werd de serie gepresenteerd.

Kris Schiermeier, directeur van het museum, spreekt van een mooie gelegenheid: “Japanmuseum Sieboldhuis in Leiden is hét kenniscentrum over Japan in Nederland. De postzegel met onze Siebold benadrukt de warme band tussen Nederland en Japan op het gebied van cultuur- en kennisuitwisseling, die al meer dan 400 jaar bestaat.”

De van oorsprong Duitse Von Siebold was arts en onderzoeker en woonde geruime tijd in Leiden en Japan. In 2015 bestaat het museum 10 jaar en in 2016 is het 150 geleden dat Von Siebold overleed.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×