Met name in het gebied rond de Nieuwe Rijn worden steeds meer winkelpanden getransformeerd tot horecaonderneming. De balans dreigt zoek te raken, vindt de Leidse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

Gemeente laat onderzoek doen naar omvang horeca in binnenstad

Hoeveel kroegen, restaurants, discotheken en broodjeszaken heeft een stad als Leiden eigenlijk nodig. Die vraag wil het Leidse college beantwoord zien in een marktonderzoek naar de omvang die de horeca in de Leidse binnenstad moet hebben. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar een stad met 120.000 inwoners. Ook de regiofunctie telt mee en bijvoorbeeld het aantal toeristen.

Audiofragment: Wethouder Strijk over de hoeveelheid horeca in de Leidse binnenstad.

Begin vorig jaar kwam het stadsbestuur met de nota ‘Horecasferen in de binnenstad’ waarin werd bepaald welk type horeca waar in de stad een plek moet krijgen of houden. Die nota wordt nu ingetrokken. Nadat het marktonderzoek is uitgevoerd, worden de resultaten betrokken bij het ontwikkelen van een nieuw beleid rond de Leidse horeca. Ook zal die nieuwe visie regionaal worden afgestemd omdat er gelijktijdig een detailhandelsstructuurvisie wordt gemaakt met de buurgemeenten.

Directe aanleiding voor het intrekken van Horecasferen is de conclusie dat Leiden daarmee niet op de goede weg is. De Leidse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland vindt het bijvoorbeeld zorgelijk dat de verhouding tussen het aantal winkels en horecazaken zoek aan het raken is. Met name rond de Nieuwe Rijn.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×