Gemeente participeert in Leids Handelshuis

2

Leiden krijgt begin volgend jaar een ‘Handelshuis’ in de buurt van station Leiden Centraal. Een aantal stadspartners zoals Leiden Marketing, het Centrummanagement en het Visitors Centre zitten nu nog in het voormalige gebouw van de Kamer van Koophandel. De KvK is eind vorig jaar al vertrokken en verkocht het gebouw aan de gemeente. Volgend jaar wordt het gesloopt, zodat op die plek de herontwikkeling kan beginnen van het zogenaamde ‘Rijnsburgerblok’ met woningen, kantoren, winkels en een parkeergarage.

De gemeente Leiden gaat actief meedoen aan het Handelshuis en huurt er voor in ek geval twee jaar een aantal flexplekken voor ambtenaren. De ondernemers hopen dat op die manier niet alleen de fysieke afstand tussen bedrijfsleven en gemeente korter wordt, maar ook dat die kortere lijntjes ervoor gaan zorgen dat allerlei zaken soepeler geregeld kunnen worden.

Waar het Handelshuis precies gaat komen is nog niet duidelijk. Voor de jaarwisseling moeten de stadspartners uit het huidige pand en ze zijn nog op zoek naar een nieuwe ruimte in de directe omgeving van het station.

Delen

2 reacties

  1. @martijn, Ja het Visitor Centre verdwijnt. Waar dat dan blijft is vooralsnog een groot raadsel. Kennelijk zijn die bezoekende toeristen iets minder belangrijk geworden dan het scheppen van een nog groter gat van Van de Putte. Immers, de bouwplannen zijn even stilgelegd. Benieuwd wanneer dat weer verder gaat.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline