Het voormalige gebouw van de Kamer van Koophandel moet op 1 januari leeg worden opgeleverd. Volgend jaar wordt het gesloopt. Op het balkon na, dat krijgt een nieuwe bestemming. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente participeert in Leids Handelshuis

Leiden krijgt begin volgend jaar een ‘Handelshuis’ in de buurt van station Leiden Centraal. Een aantal stadspartners zoals Leiden Marketing, het Centrummanagement en het Visitors Centre zitten nu nog in het voormalige gebouw van de Kamer van Koophandel. De KvK is eind vorig jaar al vertrokken en verkocht het gebouw aan de gemeente. Volgend jaar wordt het gesloopt, zodat op die plek de herontwikkeling kan beginnen van het zogenaamde ‘Rijnsburgerblok’ met woningen, kantoren, winkels en een parkeergarage.

De gemeente Leiden gaat actief meedoen aan het Handelshuis en huurt er voor in ek geval twee jaar een aantal flexplekken voor ambtenaren. De ondernemers hopen dat op die manier niet alleen de fysieke afstand tussen bedrijfsleven en gemeente korter wordt, maar ook dat die kortere lijntjes ervoor gaan zorgen dat allerlei zaken soepeler geregeld kunnen worden.

Waar het Handelshuis precies gaat komen is nog niet duidelijk. Voor de jaarwisseling moeten de stadspartners uit het huidige pand en ze zijn nog op zoek naar een nieuwe ruimte in de directe omgeving van het station.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×