Leidse kunstvelden deze zomer vervangen

Drie Leidse kunstgrasvelden, op de sportparken De Vliet, Mors I en de Kikkerpolder II, worden alsnog eerder vervangen dan de gemeente eigenlijk van plan was. De velden zijn sneller gesleten, onder meer door intersiever gebruik, dan waar de gemeente in het vervangingsprogramma rekening had gehouden. Na klachten van verschillende voetbalverenigingen en vragen van onder andere D66 en het CDA, heeft wethouder De Wit (D66, sport) nu in een brief aan de raad laten weten dat de velden eind augustus van een nieuwe toplaag worden voorzien.

Audiofragment: Wethouder Damen geeft een toelichting op de collegebesluiten. Onder meer over schaliegas en kunstvelden.

Het geld dat nodig is voor het vervangen van de velden had de gemeente al wel gereserveerd, maar eigenlijk pas voor volgend jaar. Na de zomervakantie moet de raad het geld nog wel even met terugwerkende kracht eerder beschikbaar stellen. Het gaat in totaal om 813.000 euro voor de drie velden. Het eerder vervangen is voor de gemeente een tegenvaller van 83.000 euro.

Het college beantwoordde gisteren ook de vragen die GroenLinks eerder dit jaar stelde over het winnen van schaliegas uit de Leidse bodem. Op circa twee kilometer diepte zit onder de Leidse bodem het lastig te winnen schaliegas waarschijnlijk wel in de grond, maar GroenLinks vroeg het college om aan de minister van Economische Zaken te laten weten dat Leiden het gas laat zitten waar het zit. Het college zegt dat nu toe. Ook wil het college Leiden wel ‘schaliegasvrij’ verklaren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×