Winkeliers, werklui, de gemeente, allemaal schoven ze vanmorgen aan voor een buitenontbijt op de Breestraat ter hoogte van de Stadsgehoorzaal. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Herinrichting Breestraat start met gezamenlijk ontbijt

Sinds 30 juni ondergaat de Breestraat een grootscheepse herinrichting. Met de terugkeer van de Leidse lantaarn, de blauwe stoep, nieuwe klinkers en de komst van een plein bij ’t Gangetje wordt recht gedaan aan het monumentale karakter van de Breestraat.

Audiofragment: Winkelstraatmanager Ronald van der Steen over het Breestraat-ontbijt en de herinrichting van de Bree.

Om te vieren dat de herinrichting is begonnen, hielden de ondernemers vanmorgen een Bree-straat-ontbijt. Voorzitter Mark van Praag van de winkeliersvereniging: “Als je thuis iets laat opknappen, schenk je voor de werklui ook eerst een kop koffie in, dat doen wij hier nu ook.” Het ontbijt is mede bedoeld om kennis te maken met de aannemer en werklui en om van gedachten te wisselen over de invulling van de herinrichting.

Volgens winkelstraatmanager Ronald van der Steen van de Breestraat heerst er een sfeer van optimisme rond de Breestraat. “De oudste straat van Leiden kende de afgelopen maanden een flinke toename van nieuwe winkels en horecagelegenheden. De Breestraat ontwikkelt zich daarmee in de richting van een echte kwaliteitsstraat waar mode, boeken en horeca de boventoon voeren.”

De herinrichting duurt enkele maanden en is medio november helemaal klaar. Dan is niet alleen de Breestraat heringericht, maar ook ’t Gangetje en de Korevaarstraat tot aan de Garenmarkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×