Vertegenwoordigers van de vijf gemeenten en de provincie Zuid-Holland tekenden op een toepasselijke plek de intentieverklaring. Helemaal links de Leidse wethouder Frank de Wit. (Foto: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Regio investeert twintig miljoen in recreatiegebieden

Vijf gemeenten in de Leidse regio – Leiden, Teylingen, Katwijk, Leiderdorp en Kaag en Braassem - en de provincie Zuid-Holland hebben maandag een intentieverklaring getekend, waarmee zij de kwaliteit en de recreatieve waarde van vijf de groene recreatiegebieden rond Leiden willen verbeteren. Onderdeel van het plan zijn een investering van 20 miljoen euro en het overnemen van vijf recreatiegebieden van de provincie.

De gezamenlijke investering van 20 miljoen euro moet de recreatieve en toeristische kwaliteiten van de Leidse regio verbeteren. Ook wordt de bereikbaarheid van de groengebieden vanuit de stad verbeterd. De recreatiegebieden die de gemeenten willen overnemen profiteren het meest van deze kwaliteitsimpuls. Het gaat om het Valkenburgse Meer, de Klinkenbergerplas, de Kagerzoom, het Ghoybos en het Kevereiland. In totaal gaat het om 130 hectare groen. Een deel van het geld is bestemd voor de beheerkosten voor de komende 15 jaar.

Verwacht wordt dat de overdracht van de provinciale recreatiegebieden aan de gemeenten zal leiden tot een efficiënter beheer en een verdere kwaliteitsverbetering. De provincie Zuid-Holland heeft circa 700 hectare aan recreatiegebieden in eigendom. In het provinciale hoofdlijnenakkoord is besloten die gebieden over te dragen aan gemeenten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×