De nieuwe Zoeterwoudse wijk VerdeVista biedt ruimte aan wonen en werken. (Impressie: BDP.khandekar).

Viaduct over A4 ontsluit nieuwe wijk Zoeterwoude

De Zoeterwoudse nieuwbouwwijk VerdeVista Meerburg die langs de A4 wordt gebouwd, krijgt de belangrijkste ontsluitingsweg over de snelweg heen. Daar wordt een viaduct gebouwd tussen Leiden en Zoeterwoude. Die nieuwe weg, de Stationssingel, sluit aan op de Willem van der Madeweg bij de Leidse wijk Roomburg. Aan de Zoeterwoudse kant wordt de weg via de Stadhouderslaan verbonden met de Hoge Rijndijk.

Gisteren heeft de gemeente Leiden het ontwerp bestemmingsplan vastgesteld dat de nieuwe weg mogelijk moet maken. Na de zomer moet de Leidse raad de inspraakreacties wegen en het plan vaststellen. Het Leidse college wijst er in een strenge brief aan het Zoeterwoudse gemeentebestuur wel op dat dat alleen gebeurt als Zoeterwoude uiterlijk in de eerste helft van september een overeenkomst met Leiden heeft gesloten voor de Zoeterwoudse bijdrage in de kosten van de aanpassing van de Willem van der Madeweg.

Advertentie

Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×