Politie deelt weer witte voetjes uit

De politie heeft vorige week weer een witte voetjesactie gehouden. Daarbij worden onvoorzichtige bewoners geïnformeerd over inbraakgevoelige situaties rondom hun woning of eigendom. Met de vakantie in aantocht probeert de politie bewoners op onveilige situaties te wijzen wanneer deze worden geconstateerd.

Dit keer gingen de politiemensen op pad in Leiderdorp en Oegstgeest. Er werd gelet op openstaande ramen of deuren, maar ook voertuigen werden bekeken. Bij een inbraakgevoelige situatie heeft de politie een wit voetje met preventietips in de brievenbus gegooid. Als bewoners thuis waren werden zij direct over de onveilige situatie geïnformeerd.

In Oegstgeest deelde de politie zeven witte voetjes uit voor ramen en deuren van woningen die openstonden. De politie legde verder in totaal 21 preventiefolders in voertuigen die niet afgesloten waren of die ramen open hadden staan.

Ook in Leiderdorp trof de politie een drietal woningen aan waarbij deuren of ramen niet goed waren afgesloten. Hier werden eveneens witte voetjes achtergelaten. Er werden daar geen auto’s aangetroffen met open ramen of deuren.

De politie maakt zich zorgen over de toename van het aantal woninginbraken in de regio. Bewoners maken het de inbrekers en insluipers soms ook wel heel gemakkelijk. Om inbraken tegen te gaan, gaat de politie ter waarschuwing de komende tijd op meer plekken witte voeten verspreiden. 

Naast het verspreiden van de witte voetjes, doet de politie er in alles aan om woninginbrekers op te sporen. Bij iedere woninginbraak waarvan aangifte is gedaan, start de politie een (buurt)onderzoek en vindt er indien nodig forensisch onderzoek plaats. Daarnaast houdt de politie extra toezicht in wijken waar een verhoogd risico is op woninginbraken.

Advertentie

Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×