Wethouder Laudy (links )opende gisteen in de Pieterskerk de expositie Stadswachters van Rob Overmeer (rechts) die afgelopen jaar Stadsfotograaf van Leiden was. (Foto's: Chris de Waard).

Roelof Bosscher tweede Stadsfotograaf van Leiden

Gistermiddag is de foto-expositie ‘Stadswachters’ in de Pieterskerk geopend. Het is een overzicht van het werk dat de eerste Leidse Stadsfotograaf Rob Overmeer het afgelopen jaar maakte. Tijdens de opening van de 52 foto’s tellende tentoonstelling is ook zijn opvolger bekend gemaakt. Roelof Bosscher mag zich vanaf nu een jaar lang Stadsfotograaf van Leiden noemen. Vanaf 1 augustus publiceert het Leidsch Dagblad elke week een van zijn foto’s. Bosscher werd geselecteerd uit de inzendingen van de ‘open-call’ die de Stichting Stadsfotograaf Leiden eerder dit jaar uitschreef.

Roelof Bosscher – geboren en getogen Leidenaar – studeerde in 2013 Cum Laude af aan de Fotoacademie Amsterdam met de serie “Kleiburg-Miskend Monument” . De serie is een fotografische zoektocht naar achtergebleven sporen in de laatste, leegstaande grote Bijlmerflat, Kleiburg, vlak voor die werd gerenoveerd. Bosscher is een documentair fotograaf met grote interesse in zijn eigen omgeving, waarin hij op zoek gaat naar verrassende onderwerpen met een zekere maatschappelijke relevantie. 

De eerste Stadsfotograaf, Rob Overmeer, bracht Leidenaren in beeld in hun eigen omgeving. De foto’s zijn gebundeld in het boek Stadswachters en te zien tot en met 30 augustus tijdens de zomerexpositie in de monumentale Pieterskerk. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur. Binnenkort verschijnen de foto’s ook in boekvorm. Het eerste exemplaar werd gisteren in ontvangst genomen door wethouder Laudy die de expositie ook opende.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×