Stadspicknick 2009 in de stralende zon. (Archieffoto: Chris de Waard).

Cultuurfestival Picknick in Van der Werfpark

Drie zomerse zondagen zal het Van der Werfpark in het teken staan van het Cultuurfestival Picknick. Op 27 juli, 10 en 24 augustus zijn er verschillende optredens op twee podia van ondermeer de Zuid-Afrikaanse swing & jive band The Happy Notes Society en Lieve Bertha, Nederpop met een vleugje kleinkunst. Bovendien zijn er rond het standbeeld van burgemeester Van der Werf uiteenlopende marktkramen te vinden van verschillende Leidse ondernemers. Dit verschilt van kleding tot aan een kapster.

Tijdens Picknick kan de bezoeker uiteraard ook genieten van een drankje en een hapje van Leidse ondernemers. Voor de kinderen zijn er diverse workshops.

Naast het hoofdpodium is er ook een kleiner podium. Daar zullen diverse singer-songwriters hun eigen werk ten gehore brengen. Het festival is een initiatief van creatief bureau De Collectie en het Centrum Management Leiden. Samen met diverse partners willen zij het zomerse parkjesgevoel overbrengen en de Leidenaren een reden geven om in de zomer naar de binnenstad van Leiden te trekken.

Het is niet de eerste keer dat er in het Van der Werfpark een Stadspicknick wordt georganiseerd. In 2009 organiseerde de stichting Peen en Ui een dergelijk festival. Het thema was toen Japan, in verband met de 400-jarige betrekkingen tussen Leiden en Japan. Het festival kreeg toen echter geen vervolg omdat het een jaar later niet lukte om via fondsen en de gemeente subsidie te krijgen.

Leiden stadspicknick


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×