Het uitrengebied voor honden is overwoekerd met brandnetels en ander onkruid. Ook ligt het er vol afval. Van Velzen haalt zelfs een complete benzinetank uit de bosjes. (Foto's: Chris de Waard).

Overlast bij Toornvlietstraat duurt voort

Wouter van Velzen woont op een prachtige plek in Leiden. Aan het water van de Zijl aan een autovrij plantsoentje. Toch is hij niet blij. Zijn woongenot en dat van zijn buren laat ernstig te wensen over. “Vooral in de zomer. Dan is de stank vaak niet te harden,” zegt Van Velzen terwijl hij links en rechts de hondendrollen aanwijst in het gras voor zijn huis.

Audiofragment: Bewoner Wouter van Velzen schakelde Leefbaar raadslid Tomas Kok in, omdat hij bij de gemeente niks zegt te bereiken.

Even verderop is een ‘uitrenstrook’ voor honden. Voor de woningen moeten ze aan de lijn. Alleen staat dat nergens en het bordje bij de uitrenstrook is door de invloeden van weer en wind al jaren niet meer te lezen.

Van Velzen: “En het ziet er hier ook niet uit. Volgens de gemeente is dit een ecologische zone, maar het is gewoon een zooitje. En ’s avonds kan je hier al helemaal niet lopen. Stikdonker. Er staat geen enkele lantaarnpaal. En in de bosjes slapen vaak zwervers. Zelfs de honden durven er niet langs.”

IMG-20140723-WA0005.jpg

Dat er niks gebeurt, is overigens niet waar. Vorige week heeft de gemeente dit bord geplaatst. “Alleen jammer genoeg bij de speeltuin,” zegt Leefbaar Leiden raadslid Tomas Kok ietwat cynisch.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×