Picknickkleedjes voor bezoekers Cultuurfestival Picknick

Het promotieteam van Supporter van Schoon deelt komende zondag gratis wegwerp-picknickkleedjes uit bij het Cultuurfestival Picknick dat wordt gehouden in het Van der Werfpark. De kleedjes zijn gefabriceerd van gerecycled plastic en kunnen eenvoudig worden omgetoverd tot vuilniszak. De gemeente hoopt zo het park tijdens het festival schoon te houden en meeuwenoverlast te beperken.

De kleedjes worden als proef uitgedeeld. Mocht dit een succes zijn, dan worden de kleedjes ook bij andere evenementen ingezet en krijgen ze een Leids ‘jasje’. Bezoekers kunnen ze gebruiken als ondergrond voor meegebracht eten en drinken. Daarna kan het kleedje met de resten van de picknick in één keer in de prullenbak.

Leiden volgt hiermee het voorbeeld op van steden als Amsterdam en Delft. Daar heeft het picknickkleed al gezorgd voor schonere parken. Het initiatief gaat uit van de gemeente Leiden, in samenwerking met de organisator van het picknickfestival, Centrummanagement en Supporter van schoon. Het Cultuurfestival Picknick wordt gehouden op zondag 27 juli, zondag 10 augustus en zondag 24 augustus. Het gratis festival duurt van 12.00 tot 18.00 uur.

Advertentie

Leiden stadspicknick


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×