De nieuwe hoofdingang van het Diaconessenhuis Leiden.

Nieuwe hoofdingang Diaconessenhuis Leiden

Sinds gisteren is de ingang aan de Dieperpoellaan de nieuwe hoofdingang voor bezoekers en patiënten van het Diaconessenhuis Leiden. Deze ingang was al jarenlang de toegang tot de poliklinieken. De ingang aan de Houtlaan welke 50 jaar in gebruik is geweest, is hiermee gesloten. Bij de opritten naar de oude hoofdingang staan verwijsborden. De polikliniek Acute Zorg behoudt wel haar eigen ingang. 

Voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis geeft één ingang meer duidelijkheid. In de nieuwe hoofdhal zijn behalve de receptie ook enkele centrale functies gehuisvest, zoals het afsprakenbureau en de poliklinische apotheek.

Vanuit de hoofdhal gaat een glazen traverse rechtstreeks naar het trappenhuis van de verpleegafdelingen. De traverse doorsnijdt de binnentuin, die opnieuw wordt aangelegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×