Eind augustus wordt alweer voor de 39e keer de Leidse Zwemvierdaagse georganiseerd. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Bijna vier decennia zwemvierdaagse in Leiden

De samenwerkende Leidse zwemverenigingen, LZ 1886, de Leidse Watervrienden, de Zijl Zwemsport, en de Leidse Reddingsbrigade organiseren in samenwerking met Sportbedrijf Leiden en de Eerste Leidsche EHBO brigade voor de 39e keer de Leidse zwemvierdaagse.

Het evenement vindt plaats in de zwembaden ‘de Zijl’ en ‘de Vliet’ en wordt gehouden van maandag 25 augustus tot en met vrijdag 29 augustus. Jong en oud kunnen aan deze sportieve activiteit deelnemen, er zijn geen leeftijdsgrenzen. Het is de bedoeling dat er gedurende vier avonden steeds 500 meter wordt gezwommen. Iedereen kan dus een avond overslaan. Onderweg even pauzeren is ook geen enkel probleem. Iedereen die in totaal 2.000 meter heeft gezwommen, ontvangt een medaille.

Op de zwemavonden kan er gestart worden:
– in het binnenbad van zwembad de Zijl van 19.00 tot 20.15 uur
– in het buitenbad van zwembad de Vliet van 19.00 tot 20.15 uur

Het wordt weer een groot feest want ook dit jaar wordt de zwemvierdaagse opgeluisterd met gezellige achtergrondmuziek.

De kosten voor deelname bedargen zes euro voor vier avonden zwemmen. De voorverkoop start op maandag 11 augustus, maar tijdens de avonden kan men ook een deelnemerskaart aan de kassa van het zwembad kopen.

Ook zijn de kaarten nu al online te bestellen via www.leidsezwemvierdaagse.nl.

Supporters zijn ter aanmoediging van de deelnemers van harte welkom en de beide restaurants zijn tijdens de zwemvierdaagse geopend. Een eventueel batig saldo gaat naar een goed doel.

Advertentie

Leiden zwemvierdaagse


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×