Kunst roept altijd emoties op. Dat bleek eind mei ook weer bij de opening van de tentoonstelling Beelden in Leiden. Bijna waren vrijwilligers met een sopje en een borstel aan de slag gegaan om de 'grafitti' te verwijderen. 'Cliff' bleek echter de naam van het werk en was door de kunstenaar zelf zo aangebracht. (Foto: PR).

Kunstwerk van Beelden in Leiden naar Stadsparkeerplan

Vandaag heeft Beelden in Leiden het kunstwerk ‘Cliff’ van Tim Breukers op het terrein van het Stadsparkeerplan aan de Haagweg geplaatst. De Stichting Beelden in Leiden streeft ernaar om elk jaar na de tentoonstelling tenminste één beeld voor Leiden te behouden. Het werk van Breukers werd verkocht tijdens de veiling die BIL begin juni organiseerde en is nu aan het Stadsparkeerplan gedoneerd.

De sculptuur bestaat uit twee stelcon platen met daarin een nogal merkwaardige combinatie van bekende en onbekende namen. Het idee voor dit ontwerp werd ontleend aan een klassieke topgevel aan de Hooglandse Kerkgracht. In Cliff speelt Beukers met het gegeven dat de meeste mensen de inscripties op gebouwen of ruïnes niet of slechts gedeeltelijk begrijpen en er juist daarom zo gefascineerd door zijn.

“Juist omdat op het werk ook namen staan van Leidenaren hoort het werk thuis in Leiden,” zegt Arjen Pels Rijck, bestuurslid van de Stichting Beelden in Leiden. Chris Verplancke, directeur van het Stadsparkeerplan, is blij met het beeld: “We leggen het in het wandelpad vooraan op het parkeerterrein.”

In 2012 werd het werk van Yasser Ballemans, Praesidium Libertatis, geschonken aan het ROC, waar het nu een prachtige plek heeft gekregen in de ontvangstruimte en in 2013 ging het werk Basis Construction III van Izaak Zwartjes naar Park Cronesteyn.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×