Vanaf 16 augustus staat de Hortus in Leiden 10 dagen lang in het teken van varens. Levende maar ook - zoals de Ginkgo Huttonii op de foto - versteende. (Foto: Hans Steur).

Varenweek bij Leidse Hortus Botanicus

Van zaterdag 16 augustus t/m zondag 24 augustus viert de Nederlandse Varenvereniging haar jubileum in de Hortus Botanicus Leiden. Tijdens het jubileum zijn de varens niet alleen te bewonderen, maar kunnen ze ook worden aangeschaft. Een heuse varendokter geeft tips over de aanschaf en de verzorging van de bijzondere varens.

Elke dag is er om 14.00 uur een rondleiding en ook zijn er vitrines met allerlei varen-parafernalia. Bijvoorbeeld zaken uit de tijd van de ‘Engelse varengekte’ zo rond 1860. Het gaat daarbij onder andere om een servies en sieraden met afbeeldingen van varens. Op zaterdag 16 augustus is een lezingendag.

Voor de kinderen wordt een tent neergezet, waarin ze zelf jonge varens kunnen oppotten. Ook zijn er voor hen kleurplaten en zo lang de voorraad strekt fossielen van varens.

De Hortus heeft naast een mooie collectie winterharde varens ook een collectie tropische exemplaren. Met het gratis wandelboekje ‘Planten uit de oertijd’ kunnen bezoekers genieten van deze en andere ‘oerplanten’ in de Hortus, nog tot 1 oktober 2014. De mooie plantenfossielen van Hans Steur zijn deze periode te zien.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×