De politie zette direct de omgeving van de overvallen woning af om mogelijke sporen veilig te stellen. (Foto: PR).

Rechercheteam jaagt op daders fatale overval Rijnsburg

Een speciaal rechercheteam onderzoekt de overval op een woning aan het Goudenregenplantsoen in Rijnsburg, in de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus. Een man en vrouw werden daar overvallen, terwijl zij lagen te slapen. De 58-jarige bewoner kwam kort daarna te overlijden.

Gisteravond besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Het onderzoeksteam is dringend op zoek naar getuigen of mensen die andere informatie hebben die mogelijk van belang is. Het is nog niet bekend om hoeveel daders het exact gaat en of zij gebruik maakten van bijvoorbeeld een auto en in welke richting zij na de overval gevlucht zijn.

In de nacht van de overval drongen rond 02.30 uur meerdere personen de woning binnen. De overvallers belaagden de uit hun slaap gewekte bewoners en doorzochten vervolgens de woning. Toen zij enige tijd later – met nog onbekende buit – vertrokken, werd de politie gewaarschuwd. Toen agenten kort daarna arriveerden, bleek de man des huizes niet meer aanspreekbaar: direct werd gestart met de reanimatie. Dit mocht helaas niet meer baten; de 58-jarige Rijnsburger overleed ter plekke.

pd.jpg

De onderzoeksteam heeft de volgende vragen aan het publiek:

– Wie is er in de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus 2014 rond 02.30 uur getuige geweest van de overval op een echtpaar in hun woning aan het Goudenregenplantsoen in Rijnsburg?

– Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

– Wie is er in de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus of de avond of dagen ervoor iets opgevallen rond de woning of in de omgeving wat met de overval te maken zou kunnen hebben?

Reacties
Politie Eenheid Den Haag: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×