Vanavond nam de KNMR Scheveningen voor de kust van Noordwijk een schip met motorproblemen op sleeptouw. (Foto: KNRM Noordwijk).

Reddingsbrigade komt stuurloos schip te hulp

De reddingsbrigade in Noordwijk is vrijdag een jacht te hulp geschoten dat voor de kust van Noordwijk problemen met beide motoren kreeg. Reddingsboot De Steur ging er op af en toen bleek dat de schipper en een bemanningslid in orde waren is de reddingsbrigade van Scheveningen opgeroepen om het jacht naar de haven te slepen. De Steur was te klein om het grote schip te slepen. De grote Noordwijkse reddingsboot Paul Johannes ligt voor onderhoud in een scheepswerf.

Ook zaterdag moest De Steur in actie komen. Er werd alarm geslagen voor een surfer die in nood zou verkeren ter hoogte van de Langevelderslag in Noordwijk. De hulpdiensten snelden massaal toe, maar hebben niemand kunnen vinden. Volgens aanwezige surfers was er niets aan de hand en werd er ook niemand vermist. Reddingsboot de Steur heeft voor de zekerheid een aantal zoekslagen voor de kust gemaakt, maar niets gevonden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×