Een voetbalplaatje van Wout Holverda uit de tijd dat hij uitkwam voor Fortuna Sittard.

Benefiet-voetbal: Wedstrijd voor Wout

Morgenavond wordt in Rijnsburg de ‘Wedstrijd voor Wout’ gespeeld. Het wordt een eerbetoon aan oud-profvoetballer Wout Holverda (56) die vorig jaar te horen kreeg dat hij aan Alzheimer lijdt. De opbrengst van de kaartverkoop en van de veiling gaat naar Alzheimer Nederland. De naamgever van de wedstrijd heeft beloofd om zelf ook een balletje mee te trappen op het veld bij Rijnsburgse Boys. Samen met een hele rits voetbalgrootheden van Sparta – dat is een van de oude clubs van Holverda – en Ajax. 

Audiofragment: Sportverslaggever Robbert Minkhorst van het Leidsch Dagblad over de Wedstrijd voor Wout.

De wedstrijd wordt in Rijnsburg gespeeld omdat daar meer faciliteiten zijn dan bij de Leidse clubs. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Daarom worden er ondermeer VIP-kaarten verkocht die toegang geven tot de Business Lounge waar na de wedstrijd ook een buffet is en een meet ’n greet met Holverda. Leidse clubs hebben geen accomodatie die zich daarvoor leent, vindt initiatiefnemer Minkhorst.

Op de website van het Leidsch Dagblad staan alvast een aantal namen van oud-spelers die morgen uitkomen in de ‘Wedstrijd voor Wout‘, waarbij Sparta Legends en Lucky Ajax het tegen elkaar zullen opnemen. 

De wedstrijd wordt morgen gespeeld om 19.00 uur. De kassa’s bij Rijnsburgse Boys gaan om 17.30 uur open. Veldkaarten kosten 7,50, een tribuneplek een tientje. De VIP-kaarten van 30 euro per stuk gaan hard. Zo hard dat er morgen nog worden bijgedrukt. En het weer lijkt ook mee te werken. De voorspellingen voor morgen zijn een stuk beter dan het weer van de afgelopen dagen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×