Dit weekeinde worden de Leidse Hooidagen voor de tweede keer georganiseerd tijdens het Oostvlietpolderweekeinde. De activiteiten zijn het beste te bezoeken per fiets. (Foto: Peter van den Akker).

Ontdek de natuur tijdens het Oostvlietpolderweekend

Tijdens het Oostvlietpolderweekend op 23 en 24 augustus is er van alles te beleven in de laatste Leidse groene polder. Zo houdt de Elza Hoeve aan de Vlietweg open dagen waarbij de bezoekers bijvoorbeeld kunnen zien hoe de koeien gemolken worden door een melkrobot. De kinderen mogen ponyrijden en de kalfjes aaien. Voor een pasgeboren kalfje mag zelfs een naam worden bedacht. Verder is er een kleine streekmarkt met producten uit de regio.

Audiofragment: Chris de Waard liep door ’t vogelhoff met Peter van den Akker van het Zuid Hollands Landschap, Projectleider Oostvlietpolder Marcel Belt van de gemeente Leiden en stedebouwkundige Nanda Ruyzing die het ontwerp voor het gebied maakte.

Ook de Leidse Hooidagen worden weer georganiseerd tijdens het Oostvlietpolderweekend. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft een uitgebreid programma samengesteld met activiteiten voor alle leeftijden. Vrijdagavond wordt – bij droog weer – afgetrapt met een film in ’t Vogelhoff en ook zaterdag verzorgen de mensen van het Leiden International Film Festival een buitenbios. Voor de film, die beide avonden om 21.30 uur begint, is er vanaf 19.00 uur een barbecue-buffet (17,50 p.p.).

hooidagen.jpg

Het Oostvlietpolderweekend is op zaterdag 23 en zondag 24 augustus. Op beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Ook tuinvereniging Roomburg doet mee aan het Oostvlietpolderweekend. Daar is een tentoonstelling over de ‘Warmoezerij Roomburg’. Warmoezeniers is de oude benaming voor volkstuinders. Buiten is een zomermarkt met zelfgemaakte jam, honing en pannenkoeken. Voor de kinderen is er een knutseltafel.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×