In mei volgend jaar is Henri Lenferink 12 jaar burgemeester van Leiden. Sinds 2003 is hij een van de weinige gekozen burgemeesters van Nederland. Eerder gaf hij aan wel gekozen te willen worden voor een derde termijn. Vandaag vertelde hij graag te willen blijven.

Lenferink wil door als burgemeester van Leiden

Burgemeester Lenferink wil graag door als burgemeester van Leiden. Dat zei hij vanavond in het televisieprogramma 1Vandaag waar hij sprak over de manier waarop hij de komst van Benno L. naar Leiden heeft aangepakt. Dat zou hij nu anders doen, meer open. Toen hij de vraag voorgelegd kreeg of hij – nu hij tegen het einde van zijn tweede termijn als burgemeester in de Sleutelstad aanloopt – nog eens zes jaar burgemeester wil blijven in Leiden zei hij dat dat wel mooi zou zijn.

Eerder gaf Lenferink aan daar tijdens de zomervakantie eens goed over na te willen denken. De Haagse politiek ziet hij in elk geval niet zitten: “Dat is niets voor mij. Ik ben echt eeen lokale bestuurder en Leiden is zo mooi. Geen andere stad lokt mij van hier, zo citeeerde hij een regel uit het Leidse volkslied.

In 2012 blikte Lenferink al eens vooruit op zo’n eventuele derde termijn als burgemeester van Leiden. In zijn – inmiddels onvindbare – weblog op de site van de gemeente schreef hij toen nog dat hij zou willen dat de Leidenaren zich uit zouden kunnen spreken over zo’n derde ambtstermijn.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×