De Leidse jurist Frank King wil niet langer het gezicht zijn van de tegenstanders van Zwarte Piet. (Foto: King Rechtskundig Adviseurs).

Leidse jurist stopt met hulp aan anti-pietenbeweging

De Leidse jurist Frank King stopt met het adviseren van de tegenstanders van Zwarte Piet. King is de vele bedreigingen aan zijn adres zat. Ook kost het hem veel te veel tijd, zo zegt hij vandaag in het AD. Zijn advieswerk wordt overgenomen door mensenrechtenadvocaat Wil Eikelboom.

De Leidenaar kreeg te maken met scheldpartijen en bedreigingen, vooral via e-mail, die soms betrekking hebben op zijn jeugd. King heeft Surinaamse ouders en kwam als kind naar Nederland. ‘Dan stond er in zo’n mail dat ik maar net als mijn voorouders op een zeventiende-eeuws slavenschip moest worden gezet’, vertelt hij in het AD.

King vindt wel dat de anti Zwarte Pieten beweging veel succes heeft geboekt. “De rechter heeft klip en klaar vastgesteld dat Zwarte Piet racistisch is en dat kan niemand meer negeren. Zwarte Piet moet worden aangepast. De zwarte kleur moet weg. En het kroeshaar. Het einde van Zwarte Piet is ingeluid”.

Advertentie

Leiden Zwarte Piet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×