Zes aanhoudingen wegens autodiefstallen

De politie heeft gisteravond en vannacht zes autodieven aangehouden. Rond 21.10 uur gisteravond zagen agenten een gestolen auto op de A4 rijden. Het voertuig reed met drie inzittenden in de richting van Amsterdam. Agenten van de politie Leiden Zuid reden naar de snelweg en hebben samen met hun collega‚Äôs van de Landelijke Eenheid de auto tot stoppen gedwongen bij de afrit Roelofarendsveen.

Het voertuig, een zwarte Ford Galaxy, was eerder die dag gestolen in Rotterdam. In het voertuig zijn zaten twee 16-jarige jongens uit Teylingen en Papendrecht en een 20-jarige jongen uit Rotterdam. De verdachten zijn uiteindelijk ingesloten in Capelle aan den IJssel.

Vanmorgen werd in alle vroegte in Lisse een autodiefstal gemeld. De eigenaresse zag rond 05.15 uur dat onbekenden met haar auto wegreden. Even later zagen agenten van de Leidse politie de witte Mercedes 200D over de A44 in de richting van Den Haag rijden. Het bleek dat er nog een tweede voertuig bij de diefstal betrokken was. Deze auto reed voor de gestolen Mercedes uit.

Agenten van de politie Leiden Zuid hebben de twee auto’s bij Wassenaar opgewacht. Ze kregen daarbij assistentie van een eenheid van het Team Midden. De twee auto’s werden tot stoppen gedwongen en de inzittenden zijn aangehouden. Het ging om twee mannen van 20 en 30 uit Utrecht en een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Deze drie verdachten zijn ingesloten op het bureau in Leiden.

Het onderzoek in beide zaken wordt voortgezet.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×