Controleurs van de gemeente halen dagelijks de verkeerd gestalde fietsen weg bij Leiden Centraal. Ophalen kan met geldig legitimatiebewijs en de sleutel van het slot van de fiets. En er moet even 26 euro worden gepind.

Uur respijt voor foute fietsen bij Leiden Centraal

Mensen die hun fiets buiten de rekken zetten bij Leiden Centraal lopen het risico dat hun stalen ros bij terugkomst is verdwenen. De gemeente haalt al jaren de ‘foute fietsen’ weg en slaat ze op. Tegen een vergoeding kunnen ze dan weer worden afgehaald. Meestal moet er dan wel meteen een nieuw duur slot worden aangeschaft, want de gemeentelijke slijptol is onverbiddelijk.

In september beginnen de lessen weer bij het ROC Leiden. Nieuwe leerlingen zijn misschien nog niet allemaal bekend met het Fiets Fout = Fiets Weg beleid van de gemeente Leiden en daarom geldt er vanaf 1 september een speciale coulance-regeling. Foute fietsen worden niet metéén weggeknipt, maar krijgen eerst een waarschuwingslabel. Na een uur worden ze alsnog weggehaald.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×