(Fotocollage: PR)

Naturalis besteedt aandacht aan redden van de planeet

Naturalis After Dark organiseert donderdag 25 september een avond toegewijd aan het redden van de aarde. Verschillende sprekers, onder wie kunstenares Tinkebell, werpen in deze liveshow hun licht op de pogingen die mensen doen om de planeet te redden. Ook zal er die avond een eenmalige expositie te bezichtigen zijn in het Leidse museum.

Op het programma staat onder anderen een flitscollege van 15 minuten van kunstenares Tinkebell. Riyan van den Born (Radboud universiteit) wordt ge├»nterviewd over onderzoek naar de passie van natuurbeschermers in heel Europa. Ook is er een korte presentatie, een zogenaamde ‘pecha kucha’, over afvalloos leven door Emily Jane Lowe-Townley.

Ook is er een ‘One Night Stand’, een unieke eenmalige expositie. Kunstenaar Spruitje (Jonael van der Sloot) exposeert zijn ‘mini-sustainable worlds’. Het gaat hierbij om glazen potten en bollen gevuld met een mini-ecosysteem (zie eerste afbeelding in fotocollage). Daarnaast is er een expositie van de installatie Sanctuaria van Morgan Ruben Jansen.

Naturalis After Dark programmeert culturele en wetenschappelijke avonden uit voor volwassenen in Naturalis. Voor iedere avond wordt een bepaald thema gekozen. Met een pilsje in de hand kun je naar wetenschappers, kunstenaars en filosofen luisteren en kijken die dit thema van allerlei kanten belichten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×