Plannen om Leiden groener te maken zijn er wel. Zo pleitte GroenLinks raadslid Walter van Peijpe tevergeefs voor een stadsstrand langs de Witte Singel. Het mag niet zo zijn, ook dit terrein wordt volgebouwd. (Fotocompilatie: Walter van Peijpe).

Te weinig groen in Leiden volgens onderzoek Wageningen UR

Uit een onderzoek van Wageningen UR dat dinsdag werd gepubliceerd, blijkt dat er een groot gebrek aan groen is in Leiden. Van de 31 steden die onderzocht werden, had Leiden op één na het minste groen. 

Volgens het onderzoek van Wageningen UR, een samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting DLO, is er in Leiden 51,7m2 groen per woning. Haarlem deed het nog net wat slechter met 43,6m2 groen per woning. Heerlen, Emmen en Lelystad kwamen het beste uit de test.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×