Politie onderzoekt toedracht schietpartij

Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt een schietpartij in Leidschendam waarbij woensdagavond een 28-jarige man uit Leiden zwaargewond raakte. Rond 22.30 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou zijn op de Gravin Marialaan. Bewoners hoorden een knal en zagen nog net een auto wegrijden. Op straat lag een man; hij bleek een schotwond te hebben.

Toen agenten ter plaatse kwamen was hij nog aanspreekbaar. Met spoed werd de Leidenaar naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek zijn toestand erg te zijn verslechterd, doordat hij veel bloed had verloren. Hij verkeerde inmiddels in levensgevaar. Zijn toestand is nog steeds kritiek.

Op aanwijzingen van een getuige werd bij een verzorgingshuis iets verderop een man aangehouden die zich in de bosjes verschool. Ook werd er onderzoek gedaan naar de vluchtauto. Dat onderzoek leidde naar een woning in Voorschoten. Daar hielden agenten korte tijd later een man en vrouw aan.

Op het politiebureau bleek echter dat de informatie over de auto niet klopte en de man en vrouw dus niks met het schietincident te maken hadden. Zij werden direct weer in vrijheid gesteld. De verdachte die in de omgeving van de Gravin Marialaan werd aangehouden, is een 22-jarige man uit Katwijk. Hij zit nog vast.

Het onderzoek in de Gravin Marialaan en omgeving duurde een groot deel van de nacht. Rechercheurs spraken er met meerdere getuigen en forensische onderzoekers deden sporenonderzoek. Donderdag is er ook een buurtonderzoek gehouden.

Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt de zaak en is nog steeds op zoek naar getuigen of mensen die anderzijds informatie hebben over het schietincident. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via M. 0800-7000.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×