Pieter van Woensel kwam in 2007 naar Leiden om namens de VVD toe te treden tot het - tussentijds over een tram gevallen - college van B en W. Toenmalig VVD-wethouder Sander Dekker uit Den Haag was toen een van de eersten om hem met zijn nieuwe baan te feliciteren. (Archieffoto: Chris de Waard).

Pieter van Woensel directeur HTM Beheer

Voormalig VVD-wethouder Pieter van Woensel is door het Haagse college van Burgemeester en Wethouders voor een periode van drie jaar benoemd tot directeur van HTM Beheer BV. HTM Beheer is voor 100% eigenaar van HTM Railinfra BV (rails en remises) en voor 51% eigenaar van HTM Personenvervoer NV. De gemeente Den Haag is enig aandeelhouder in HTM Beheer.

Van Woensel is in zijn nieuwe – parttime – functie over het beheer en de co√∂rdinatie van een investeringsfonds dat het project ‘Werelds Netwerk aan Zee’ moet uitvoeren. HTM Beheer heeft naast de directeur verder geen personeel.

Het investeringsfonds waar Van Woensel verantwoordelijk voor wordt, is bedoeld om het OV in de regio Haaglanden te verbeteren. Het is  vorig jaar opgericht door de gemeente Den Haag, de NS en HTM Personenvervoer en wordt tot en met 2016 gevoed met de winsten van het Haagse trambedrijf. In totaal gaat het om investeringen van ruim 65 mijloen euro.

Pieter van Woensel kwam in 2007 naar Leiden om namens de VVD toe te treden tot het college van B en W. Dat college was tussentijds gestruikeld over de RijnGouweLijn, de omstreden lightrail-verbinding door de Leidse binnenstad. Eerder dat jaar trad Van Woensel af als wethouder in Den Haag toen Randstadrail werd geconfronteerd met een dreigend tekort van 13 miljoen euro. Nu mag hij als directeur van HTM Beheer dus opnieuw verantwoording dragen voor de Haagse spoorgelden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×