Het winkelwagentje dat kinderen naar beneden gooiden, raakte een meisje van 8 dat voor de flat speelde. Ze raakte slechts lichtgewond. (Foto: Facebook).

Winkelwagen van flat gegooid; meisje gewond

Een achtjarige meisje is gisteren gewond geraakt toen zij werd geraakt door een winkelwagentje dat vanaf een galerij aan de Jan Luykenlaan werd geduwd. De politie heeft ter plaatse met enkele kinderen gesproken die verantwoordelijk waren voor het naar beneden gooien van de winkelwagen.

De kinderen – in de leeftijd van 10, 11 en 12 jaar – duwden rond 16.40 uur een winkelwagentje vanaf de galerij op de derde etage. Het winkelwagentje raakte daarbij een meisje van acht jaar dat voor de flat aan het spelen was. Het meisje is met een hoofdwond naar een ziekenhuis vervoerd. Na onderzoek bleek dat ze veel geluk had gehad en slechts lichte verwondingen had opgelopen. Voor de zekerheid is ze wel een nachtje in het ziekenhuis gebleven.

Politieagenten hielden direct al twee kinderen van 11 en 12 jaar aan. Van de derde jongen (10 jaar) is de ideniteit inmiddels bekend. Hij wordt later deze week gehoord. De politie heeft Bureau Jeugdzorg geinformeerd over het incident. De kinderen zijn na het verhoor overgedragen aan hun ouders.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×