Hamilton Loomis speelt een mix van moderne blues en funky soul. Zondag staat hij met zijn band in de QBUS. (Foto: PR).

QBUS opent nieuwe seizoen met Amerikaanse bluesbands

Komend weekeinde opent QBUS het nieuwe muziekseizoen met optredens van twee Amerikaanse Bluesbands. Vanwege het succes van zijn recente voorjaarstour komt bluesgitarist Sonny Hunt uit Nashville, Tenessee terug naar Europa voor een serie optredens. Ondersteund door ‘The Dirty White Boys’ met gitaartalenten Leif de Leeuw en Simone Cesarini, zullen bluesklassiekers en veel nieuw eigen werk op de openingsavond te horen zijn.

Zondag is het de beurt aan Hamilton Loomis en zijn band. Hij speelt een mix van moderne blues en funky soul. Geboren in Galveston, Texas werd de basis gelegd voor zijn inmiddels indrukwekkende muzikale carrière. Zeker ook door de invloed van zijn muzikale ouders, die hem een enorme collectie blues, rock en gospelmuziek aanboden. Als jongen van 16 ontmoette hij Bo Diddley en diens woorden “Innovate, don’t imitate”, heeft hij goed ingeprent. Loomis wordt voor deze gelegenheid begeleid door zijn eigen band aangevuld met een uitgebreide blazerssectie uit de Leidse regio.

Waar: QBUS, Uiterstegracht 142, Leiden
Wanneer: zaterdag en zondag
Aanvang: 21.00 uur
Entree: 10 euro

Rreserveren en meer info via www.muziekhuis.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×