Doortastend optreden zorgt voor aanhouding oplichter

Door het doortastend optreden van een 58-jarige man uit Zoeterwoude, heeft de politie gisteren een 23-jarige man in Halfweg aan kunnen houden. De alerte Zoeterwoudenaar ontving via het mailadres van zijn werkgever een mail van hem. Hij deed zich daarin voor als medewerker van een bankketen. 

In de mail werd het in Zoeterwoude gevestigde bedrijf gevraagd om bankgegevens. De Zoeterwoudenaar vertrouwde de boel niet en belde de klantenservice van de bank. Daar gaf men aan nooit dergelijke mails te sturen. De Zoeterwoudenaar besloot op de mail in te gaan en plande voor die middag een afspraak met de verstuurder van de mail.

Toen de bewuste 23-jarige man bij het pand aankwam, werd ook de politie gealarmeerd. De vermeende oplichter koos echter het hazenpad. Gealarmeerde agenten zetten een achtervolging in, deze eindigde bij Halfweg. Gedurende de achtervolging vertoonde de 23-jarige man uit Purmerend gevaarlijk rijgedrag. De man is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×