Deze man nam geld op met de gestolen bankgegevens. Kent of herkent u deze pinner, neem dan contact op met de recherche in Leiden via nummer 0900-8844 of via M. 0800-7000. (Foto: Politie).

Oplichters actief met babbeltrucs

Een man en een vrouw hebben de afgelopen maanden meerdere malen hun slag geslagen in onder meer Leiden, Wassenaar en Den Haag. Op 5 juni belde een vrouw naar een demente bejaarde man in de Kamperfoeliestraat in Den Haag. Ze zei bank-medewerkster te zijn en vroeg hem om zijn bankrekeningnummer en pincode. De man gaf de informatie.

Even later belde een man aan de deur die net als de vrouw ook bij de bank van de man zei te werken. Hij liep de woning in en rommelde tussen de papieren van de man. Waarschijnlijk nam hij toen de bankpas weg, want een dag later bleek er veel geld van zijn rekening te zijn verdwenen. De politie brengt het duo ook in verband met minstens drie vergelijkbare babbeltrucs in Leiden en Wassenaar.

Op de site van de politie staan meer foto’s.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×