Bewoner Dennis Molenaar uit de Julianastraat overhandigde tijdens de vergadering van de raadscommissie een petitie aan wethouder Strijk. (Foto: Chris de Waard).

Julianastraat sluiproute; bewoners zijn overlast zat

Sluipverkeer, hondenpoep, kapotte bloembakken. Een groep bewoners van de Julianastraat is de overlast in hun buurt meer dan zat. Een paar dagen geleden overhandigde een van hen, Dennis Molenaar, een door veel buren ondertekende petitie aan wethouder Strijk. Die beloofde het door te geven aan zijn collega Laudy die over de openbare ruimte gaat.

Audiofragment: Julianastraat-bewoner Dennis Molenaar is de overlast zat. Binnenkort gaat een delegatie raadsleden op werkbezoek.

Het zijstraatje van de Herensingel lijkt op het eerste gezicht een gewoon straatje in een woonwijk. Maar vooral sinds de komst van de nieuwe wijk Nieuws Leyden gebruiken veel mensen het als sluiproute. Ook de pizzeria op de hoek helpt niet. “Als je de brommers van de bezorgers telt zou je denken dat de hele straat elke dag pizaa eet, maar ook die gebruiken onze straat als route naar de achterliggende wijken,” stelt Molenaar.

Fractievoorzitter Gijs Holla van de Partij van de Arbeid(erswijken) neemt het voor Molenaar en zijn buren op. Hij wil zich hard maken voor extra geld voor Leiden Noord. “Ik ben onaangenaam verrast dat hier zoveel problemen zijn die niet opgelost worden. We steken miljoenen in de wijk en nu blijkt dat dit stukje daar net buiten valt.” Holla neemt zijn collega’s van de raadscommissie binnenkort mee op werkbezoek naar de Julianastraat om de overlast met eigen ogen te zien.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×