Ambulancepersoneel heeft de drie slachtoffers ter plaatse behandeld. Er komen inmiddels geen giftige stoffen meer vrij, zo laat de Brandweer Hollands Midden weten. (Foto: Jeffrey Verhage).

Drie mensen onwel bij vrijkomen chemicaliën in Roomburg

Bij bedrijventerrein Roomburg zijn aan het einde van de ochtend drie mensen onwel geworden nadat een container met vervuild grondwater was gaan lekken. De politie sloot de De Heyderweg af en het verkeer werd omgeleid.

Volgens de brandweer is het niet duidelijk door welke stof de mensen onwel zijn geraakt. Er is nog geen verband aangetoond tussen het weggelekte verontreinigde grondwater en het onwel worden van de drie personen. Het grondwater is opgeruimd, een monster wordt geanaliseerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×